logo

logo

keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Maukas Mexican Sandwich Revityllä Kanalla

Maukas Mexican Sandwich Revityllä Kanalla

 

Noniin,

Tulipas tehtyä varsin hyvä sandwich revitystä kanasta. Tätä kannattaa EHDOTTOMASTI KOKEILLA, mutta huomaa että tätä ei väännetä ihan kolmessa sekunnissa. Varaa siis aikaa vähintään sellaset pari tuntia. Syy miksi aikaa joutuu tässä varaamaan johtuu siitä että revitty kana ei vaatii oman aikansa valmistua. Mutta on tää sen verran kova safka että kannattaa laittaa eforttia. Tästä myös tulee aika roima annos leipiä eli tää toimii mahtavasti esim illanistujaisiin.

Järjestys
Ensin tehdään revitty kana. Kanan tekeytyessä uunissa tehdään kanalle tsatsikikastike (kyllä, tsatsiki vaikka se onkin kreikkalainen), joka sekoitetaan revittyyn kanaan. Samalla tehdään myös meksikolainen juustodippi, guacamole ja tomaattinen salsa.

Revitty kana

Ainekset kanalle
Hanki kokonainen raaka kana tai broileri joko naturellina tai valmiiksi maustettuna.
Valkosipulia, chiliä, oliiviöljyä, suolaa ja tuoretta korianteria.
Maissia purkissa.

Kanan valmistus
Laita kokonainen kana uuniin ja anna sen olla uunissa niin pitkään, kunnes kana sisälämpötila lihan paksuimmasta kohdasta mitattuna on 90 astetta. Sellainen 1,5kg:n kana tarvitsee siis about tunnin lepäillä uunissa 175 asteen lämpötilassa. Muista laittaa kana syvään uunivuokaan ja kaada vuoan pohjalle pari desiä vettä.

Kun kana on valmista, ota se uunista, anna vetäytyä 15min ja aloita sen jälkeen lihan repiminen. Kun liha on revitty, ota paistilientä muutamia lusikallisia ja levittele ne lihan sekaan.

Lämmitä paistinpannu kuumaksi, lorauta oliiviöljyä pannulle ja heitä kanan revityt lihat pannulle. Lisää pannulle myös silputtu valkosipuli ja chili (jos poistat chilistä siemenet, se on miedompaa mutta me tietysti suositellaan siementen kanssa) ja anna kana paistua rapeaksi. Sen jälkeen lisäät tuoretta korianteria ja suolaa.

Kun paistettu pulled chicken on valmis niin sekoita tekemäsi tsatsiki ja maissi kanan sekaan (tsatsikin resepti löytyy täältä http://mamiscuisine.blogspot.fi/2014/12/erittain-helppo-tsatsiki.html ).

Kana on nyt valmis.

Juustodippi
Juustodippi on aivan legendaarinen dippi nachojen ja oikeastaan kaikkien meksikolaisten ruokien kanssa. Sen tekeminen on helppoa, joten siksi ei oikaista tässäkään vaan tehdään se itse.

Ainekset juustodipille
4dl ruokakerma
1 paketti Philadelphia-tuorejuustoa (maustamaton)
about 100-200g pitkään kypsytettyä cheddaria (mitä kypsyneempi cheddar, sitä voimakkaampi maku)
Tuoretta chiliä ja Jalapenoja (silppua kaikki)
1 Makea sipuli (silputtuna)
valkosipulia (silputtuna)
Voita
1 ruokalusikallinen Maissitärkkelystä

Juustodipin valmistus
Paistinpannulla ruskista voissa maissitärkkelys, sipuli, valkosipuli, chilit ja jalapenot. Sen jälkeen lisää kerma (ÄLÄ KAADA KAIKKEA KERRALLA, VAAN ENSIN 2DL JA PITKIN VALMISTUSTA LISÄÄ, KUNNES KOOSTUMUS ON HALUAMASI MUKAINEN) ja tuorejuusto. Sekoita ja kun seos on tasaista, lisää cheddaria revittynä kunnes maku on mielestäsi kohdallaan. Anna cheddarin sulaa ja tarjoile dippi lämpimänä.

Guacamole
Guacamole on mahtava, mieto dippi avokadoista. On hyvin tärkeää, että valitset jopa ylikypsiä avokadoja (ovat pehmeitä), koska muuten maku ei ole tarpeeksi pehmeä ja koostumus on muhkurainen.

Ainekset Guacamolelle
 3-4 pehmeää avokadoa
valkosipulia (silputtuna)
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
tuoretta korianteria (silputtuna)
sitruunamehua

Guacamolen valmistus
ÄLÄ KUORI AVOKADOJA (menee nimittäin hommat päin seiniä ja samalla sinulta menee hermot) vaan leikkaa avokadot pituussuunnassa veitsellä. Sisällä on iso kivi, joten leikkaus tulee tehdä kiven ympäri, ei läpi. Näin avattuna avokado on helppo ja mukava, koska kiven voi halkaistusta avokadosta helppo ottaa ja sitten vain ruokalusikalla kaavit avokadojen lihat talteen.

Kun kaikki avokadot on avattu ja lihat talteen otettu, lisää kuppiin valkosipuli ja korianteri. Sekoita kaikki sekaisin joko käsin, sauvasekoittajalla tai tehosekoittimessa, kunnes koostumus on tasainen ja pehmeä. Lisää oliiviöljyä loraus ja suolaa sekä mustapippuria maun mukaan. Lopuksi purista guacamolen päälle sitruunamehua, joka sekä antaa makua että myös ESTÄÄ avokadojen värin muuttumisen vihreästä ruskeaksi. Guacamole on nyt valmis.

Tomaattinen salsa
Tomaattisalsa on mahtava piristys ja siihen on mukava dipata nachoja sekä käyttää suoraan leivällä tai tortillalla.

Ainekset tomaattisalsaan
Korianteri (silputtuna)
5-7 Tomaattia (silputtuna)
valkosipulia (silputtuna)
oliiviöljyä
suola
mustapippuri

Salsan valmistus
Sekoita kaikki sekaisin, lorauta oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Päälle voi halutessa myös puristaa sitruunaa. 

SANDWITCHIN KOKOAMINEN

Kun kaikki on valmista, ota pehmeä, vaalea (mielellään ciabattan tapainen) sämpylä, leikkaa se puoliksi ja paista molempien leikattuja puolia paistinpannulla oliiviöljyssä. Kun leipä on lämmin, lisää pohjalle ensin ruokalusikallinen guacamolea, tomaattisalsaa ja juustodippiä. Lopuksi laita päälle roima annos revittyä kanaa ja koristele chilillä ja korianterilla. Sämpylän kansi päälle, nachoja viereen ja ei muuta kuin syömään ja dippailemaan!!!

Juomasuositus on tietenkin joku meksikolainen olut ja hyvä, kultainen tequila sangritan kanssa! Hyvästä sangritasta ja tequilasta tulemme tekemään vielä oman ohjeen.

-Mikael



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti