logo

logo

keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Me Ollaan Täällä Taas (reseptinä Old Fashioned)

Me ollaan täällä taas

Terve!

Suhteellisen pitkän tauon jälkeen olemme Marian kanssa taas täällä jakamassa toinen toistaan parempia reseptejä. Me vietettiin sen verran railakas kesä Euroopan keittiöitä kiertäen, että se laid back -tunnelma jäi vähän päälle. Tuli käytyä tutustumassa mm. bayerilaiseen ruoka- ja juomakulttuuriin Munichissa, hollantilaiseen Genever -juomaan Amsterdamissa, Sveitsiläiseen keittiöön Zurichissa (josta ostin myös aivan loistavia keittiöveitsiä) sekä Pariisissa vietnamilaiseen loistoruokaan (voimme suositella Pariisiin matkaajia menemään vietnamilaiseen Pantheon Saigon -ravintolaan, joka löytyy Pantheonin kirkon takaiselta pikkukadulta). Tulipa myös käytyä New Yorkissa maistelemassa amerikkailaisia grilliruokia heidän street food -tapahtumassa. Kesän jälkeen pyörähdimme vielä lopuksi Israelissa, josta toimme nipun uusia, paikallisia reseptejä hummuksesta munakoisotahnaan.

Nyt kuitenkin olemme taas täällä Suomessa ja sen kunniaksi julkaisen oman lempidrinkkini Old Fashionedin reseptin. Drinkki itsessään ei ole lainkaan uusi juoma, sillä tämän cocktailin resepti on ensimmäistä kertaa löytynyt kirjoitettuna jo 1800-luvun lopulta. Old Fashioned -cocktail oli suuressa suosiossa myös 1950-luvun New Yorkissa ja mikäli satut olemaan tarkkasilmäinen Mad Men -sarjan seuraaja, olet nähnyt kyseisen juoman useammankin kerran sarjassa vilahtavan.

Tämä juoma sopii TÄYDELLISESTI aperitiiviksi ennen ruokailua, mutta myös ihan vain muutenkin nautittavaksi iltaan kuin iltaan. Tässä resepti:

Ainekset:
Grogilasi
4cl bourbon-viskiä
n. 5-8 tippaa angosturaa (löytyy kaikista Alkoista)
sokeria maun mukaan (esim. 2-4 sokeripalaa)
1cl hana- tai hiilihappovettä
appelsiinilohko
 cocktail-kirsikka

Valmistus:
 Laita ensin grogilasiin sokeri, vesi ja angostura. Sekoita seos hyvin, lisää jäät, bourbon-viski ja koristele appelsiinilla ja cocktail-kirsikalla. Valmis!

Huom! Säädä makua sokerilla ja veden määrällä sopimaan parhaiten itsellesi. Nykyään lähes jokaisesta hyvästä baarista, ravintolasta ja hotellien lobbybaareista saa tätä juomaa. Ei muuta kuin kokeilkaa ja ihastukaa!!

-Mikael

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti