logo

logo

tiistai 13. toukokuuta 2014

Konjakilla maustettu raparperihillo

Konjakilla maustettu raparperihillo


Kevään ensimmäisistä kirpeistä raparpereista kannattaa tehdä herkullista hilloa. Tässä hillossa konjakki maistuu hennosti taustalla ja täydentää raparperin makua. Hilloa voi yksinkertaisimmillaan syödä kuvassa näkyvien Savoiardi-keksien kanssa, tai sitten maustaa sillä jäätelö, puuro tai kakku. Ja sopii se erittäin hyvin myös mietojen juustojenkin kanssa.

Tarvitset noin 5 dl valmista hilloa varten
500 g raparperia
1/4 dl vettä
2½ dl hillosokeria
1 kpl vaniljatankoa
2 rkl konjakkia (esim. Hennessey VS)

Pilko ensin raparperi ohuehkoiksi siivuiksi, sanoisinko plus miinus puoli senttiä paksuiksi. Laita raparperit ja vesi kattilaan keskilämmölle ja anna höyrytä noin 10 min välillä sekoittaen. Kun raparperi on pehmennyt, lisää hillosokeri, vaniljatangosta sekä siemenet että itse tangon puolikkaat ja konjakki. Rakastan vaniljaa ja kuten kuvasta näkee, kokonaisen tangon siementen laittaminen johtaa runsaasti vaniljaiseen lopputulokseen. Jos haluat ottaa vaniljan osalta rauhallisemmin, puolikas vaniljatanko riittää. Vaniljan lisääminen tapahtuu kokkiohjelmista tutulla tavalla: ensin halkaistaan tanko pituussuunnassa, sitten kaavitaan veitsellä siemenet sisäpuolelta. Maustamisen jälkeen nosta lämpöä hieman, niin että seos kiehuu miedosti, ja keitä vielä 15 min välillä sekoittaen.

Nosta vaniljatanko pois ja anna hillon jäähtyä. Noin puolen tunnin päästä hillon voi laittaa purkkeihin. Huomaa, että hilloa kannattaa säilyttää jääkaapissa. Sehän oli helppoa!

By: Maria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti