logo

logo

torstai 8. toukokuuta 2014

Kesäpäivän Raparperimargarita

Kesäpäivän Raparperimargarita



Eletään toukokuun alkua ja ensimmäiset aurinkoiset päivät antavat meille vinkkiä siitä, että se kauan odotettu kesä on taas tulossa. Laita nyt silmät kiinni ja kuvittele miltä lämmin etelätuuli tuntuu ja kuinka aurinko lämmittää terassilla kasvojasi. On niin lämmintä ja koivut laulavat omaa kesäistä havinaansa. Janohan siinä iskee ja silloin on parasta nostaa huulille Mami'sin vedet kielelle herättävä raparperimargarita. Tämän juoman mahtavuus piilee sitruunan ja raparperin miellyttävässä kirpakkuudessa, joka samalla virkistää että humal...rentouttaa sinut kesän vietäväksi.

Miten se siis tehdään?

Tätä drinkkä varten tarvitset coctail-lasin, blenderin (sen verran voimakkaan, että se jaksaa murskata jäitä) sekä seuraavia aineksia:

1 luomusitruuna (luomu siksi, että tulet raastamaan kuorta ja näin vältyt mahdollisilta torjunta-aineilta)
1cl vaaleaa rommia
3cl Sour Rhubarb-likööriä DeKuyperiltä
4cl Marlin sitruunamehua
raparperia (silppua pieneksi)
jäämurskaa
sokeria, jotta voidaan sokeroida lasin reuna

Lasi kannattaa ensin viilentää pakkasessa. Sen jälkeen leikkaa sitruunasta pala ja kastele lasin reuna kauttaaltaan ja pyörittele lasi sokerissa (kannattaa kaataa sokeri lautaselle, koska siitä lasi on helpompi pyöräyttää). 

Laita jäät blenderiin ja anna koneen pyöriä kunnes jääpalat ovat muuttuneet jäämurskaksi. Lisää blenderiin nesteet ja raasta kunnolla sitruunankuorta sekä lisää raparperisilppu (huomaa, että raparperi on makeampaa latvasta ja juuresta kirpeämpää, joten on makuasia kummasta osasta sitä silppuaa). Pistä blenderi pyörimään hetkeksi, kunnes juoma on valmis.

Koristele drinkki joko raparperin varrella tai mintun lehdellä (kuten kuvassa). Nyt kesä voi tulla!

By: Mikael

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti