logo

logo

keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Herkullisen rustiikki uunipäärynäjälkkäri

 Herkullisen rustiikki uunipäärynäjälkkäri



Tässä herkullinen ja helppo jälkiruoka, joka sopii todella hyvin kreisin hyvän perunarieskahampurilaisen kanssa!

Lopputuloksena on siis uunissa karamellisoitua päärynää ja kinuskilla sekä suolapähkinöillä maustettua jäätelöä. Koristeeksi sopii raikkaan makunsa puolesta mintun lehdet.

Tarvitset kahteen annokseen
2 kpl pientä ja makeaa päärynää
1 rkl paistonkestävää margariinia, kasviöljyä tai voita
1 rkl ruokokideoskeria
Ripaus kanelia
2 pientä jäätelöpalloa


Valmistus sujuu helposti, kunhan jäätelön maustaa ajoissa. Jäätelöiden maustaminen on helppoa ja mahdollistaa rajattoman määrän makuyhdistelmiä, jotka sopivat täydellisesti jokaiseen jälkiruokaan. Tällä kertaa laitoin ihan perus vaniljajäätelön joukkoon kinuskikastiketta ja murskattuja suolapähkinöitä, joka menee kunnon sekoituksen jälkeen takaisin pakkaseen. Toinen tuunaus joka tällä hetkellä odottaa pakastimessa on tehty myös vaniljajäätelöpohjaan. Siihen lisäsin lemon curdia, puristin hieman sitruunamehua ja raastoin sitruunan kuorta.

Huom! Pyri ottamaan luomusitruunoita ettei jäätelö ole maustettu myös torjunta-aineilla!

Jäätelö on nyt siis valmiina pakkasessa, seuraavaksi laitetaan uuni lämpenemään 175-asteiseksi. Itse pidän kuorista niin päärynöissä, omenoissa kuin perunoissakin joten jätin päärynät kuorimatta. Jos kuoret eivät maistu, ne voi tässä vaiheessa poistaa. Siemenkotien kohdalla kuitenkin nirsoilen, joten pyöräytin ne pois. Seuraavaksi sipaistaan päärynöiden pintaan paistonkestävää rasvaa, joko margariinia, kasviöljyä tai voita. Tämän jälkeen sirottele ohuelti ruokokidesokeria päärynöiden pinnalle, ja viimeiseksi mausta ne ripauksella kanelia. Asettele päärynät uuninkestäviin annosvuokiin. Sitten päärynät menevät uuniin noin kymmeneksi minuutiksi. Jos haluaa päärynöiden pehmenevän enemmän, kannattaa pitää niitä ensin 175-asteisessa uunissa sen kymmenen minuuttia, jonka jälkeen laskee lämpötilaa 150 asteeseen ja antaa päärynöiden olla uunissa vielä vartista pariinkymmeneen minuuttiin.

Kun päärynät on nostettu uunista, pyöräytä annoksen päälle pallo kinuski-suolapähkinä-jäätelöä. Koristeeksi pari mintun lehteä ja sitten vauhdilla syömään!

Juomaksi kannattaa valita mieleinen kahvi, minulla se olisi caffè macchiato ja Mikaelilla espresso doppio. Aveciksi sopii erityisen hyvin konjakki. Toinen vaihtoehto on jälkiruokaviini, esimerkiksi Muscatista valmistettu jälkiruokaviini toimii hyvin.

By: Maria


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti